ANWB geeft spitsalarm af

ANWB geeft spitsalarm af

De ANWB geeft voor het eerst een spitsalarm voor de maandagochtendspits af. Dit heeft te maken met de sneeuwval die afgelopen zondagmiddag in de regio Rotterdam-Rijnmond is gevallen. De ANWB verwacht dat de sneeuwval die nog voorspeld word in de randstad en omstreken tot meer dan 500km file kan gaan zorgen.

Zo werden vandaag alle wegen goed gestrooid en waren er continu sneeuwschuivers aan de slag om de sneeuw van de hoofdwegen op te ruimen. Ook Rotterdam-Airport had last van de sneeuw. Door sneeuw op de landingsbaan waren enkele vliegtuigen vertraagd.

Op de wegen in de regio Rijnmond waren er een aantal kleine aanrijdingen. Deze zijn vaak tot blikschade beperkt gebleven. De sneeuw was natuurlijk niet alleen vervelend, kinderen konden zich voor het eerst dit jaar weer lekker vermaken door het maken van sneeuwpoppen en sneeuwballen gevechten.

Update maandag 24 november

De Verkeersinformatiedienst vindt dat de ANWB te voorbarig is geweest met het uitgeven van een spitsalarm, nadat het uiteindelijk niet nodig was. Ze hadden beter moeten nadenken, en ook de consequenties die het met zich mee kan brengen. De ANWB noemde de reactie van de VID 'zuur'. Normaliter worden deze door Rijkswaterstaat of het KNMI uitgegeven. De medewerkers van de VID bestaan uit onder andere uit 2 oud medewerkers van het Korps landelijke politiediensten.