Ambulancepersoneel in Rotterdam voert actie tegen te hoge werkdruk

Ambulancepersoneel in Rotterdam voert actie tegen te hoge werkdruk

In Rotterdam houdt ambulancepersoneel maandag een stiptheidactie om de hoge werkdruk tijdens hun werkzaamheden aan te kaarten. Naast Rotterdam zullen ook in Amsterdam en Hollands-Midden stipheidacties gehouden worden. Met deze actie houdt al het ambulancepersoneel zich precies aan de regels. Door de huidige werkdruk is er te weinig tijd voor bijvoorbeeld het naleven van regels met betrekking tot hygiëne en rusttijden.

Als gevolg van een tekort aan ambulances komen ambulances soms niet op tijd bij een spoedgeval. De huidige richtlijnen klinken als normaal, maar in de praktijk kunnen alle ambulancemedewerkers zich er niet aan houden door de hoge werkdruk, aldus Fred Seifert van het FNV. Het doel van een stiptheidsactie is het nauwkeurig naleven van alle voorschriften en regels.

De actie zou eigenlijk in november al hebben plaatsgevonden maar toen werd er door minister Bruins van Medische Zorg en Sport extra geld beloofd. Uiteindelijk kwamen betrokken partijen er niet uit waar het geld voor verdeelt zou worden, hierop heeft het ambulancepersoneel alsnog besloten om actie te voeren.

Ondanks de actie lopen patiënten geen gevaar, zo laat het FNV weten.