Ambulancemedewerkers gaan actievoeren

Ambulancemedewerkers gaan actievoeren

Op 9 juni tussen 12 en 2 uur gaan de ambulancemedewerkers van de regio Rotterdam-Rijnmond het werk neerleggen. Dit doen zij na het vastlopen van de CAO onderhandelingen. De ambulancemedewerkers draaien op dit moment geen extra diensten meer, hierdoor is de druk op de ambulanceorganisatie vergroot. Deze actie heeft tot op heden toe nog geen resultaat opgeleverd.

De actie op 9 juni wil niet zeggen dat bij een spoedmelding de ambulance niet komt, wanneer er een leven in gevaar is gaan de ambulancemedewerkers gewoon ter plaatse. Met de actie hopen de ambulancemedewerkers weer om de tafel te kunnen met Ambulance Zorg Nederland. De medewerkers willen een beter loon en een lagere werkdruk. Ook eisen zij een betere aanpak op geweld tegen ambulancemedewerkers.

De ambulancemedewerkers vinden dat het werk te zwaar is om te kunnen blijven doen tot hun pensioen. Zij vinden dat de ambulancedienst de oudere ambulancemedewerkers een fatsoenlijk alternatief bieden. De ambulancemedewerkers vinden dat de organisatie de omscholing moeten betalen en of een andere functie aan te bieden. Nu wil de Ambulance Zorg Nederland dat de medewerkers de omscholing zelf betalen.