Algehele controle door Politie, Douane en Belastingdienst Noordplein Rotterdam

Algehele controle door Politie, Douane en Belastingdienst Noordplein Rotterdam

Vrijdag hebben diverse overheidsinstanties een controle gehouden op het Noordplein in Rotterdam. De gezamenlijke actie door medewerkers van de politie met ondersteuning van de Koninklijke Marechaussee, belastingdienst, Landelijk informatiepunt Voertuigcriminaliteit, Openbaar Ministerie, Douane en speurhondengeleiders leverde veel resultaten op. Er werden ruim 158 voertuigen gecontroleerd.

De Douane legde beslag op een auto met een verborgen ruimte en er liep een bestuurder voor de derde keer tegen de lamp vanwege rijden met een ingevorderd rijbewijs. Ook troffen agenten een wapen aan wat na onderzoek een balletjespistool bleek te zijn. Het wapen is veiliggesteld en drie man zijn aangehouden. Een bestuurder van een driewieler mocht niet verder rijden. Hij kreeg een Wachten Op Keuren (WOK) melding.

Kassa!
Bij een man werd een bedrag van 17.000,00 euro in beslag genomen en is er door de financiële recherche een onderzoek gestart naar de rechtmatigheid van dit geld. Agenten inde voor een bedrag van 1500 euro aan openstaande bekeuringen. Door de douane beslag werd gelegd op een auto waar drie niet in Nederland woonachtige mannen in reden, waarin verborgen ruimtes werden aangetroffen. De douane stelt een nader onderzoek in. De politie nam daarnaast meerdere gebruikershoeveelheden (soft)drugs in beslag. Daarnaast zijn er nog diverse bekeuringen uitgeschreven waaronder het rijden met gladde banden, het niet op 1e vordering kunnen tonen van een rijbewijs en/of ID bewijs en andere verkeersovertredingen.