Ajax wint de KNVB Beker in Rotterdam; alles verloopt rustig

Ajax wint de KNVB Beker in Rotterdam; alles verloopt rustig

Zondag heeft in de Rotterdamse Kuip de TOTO KNVB Beker finale plaatsgevonden. De wedstrijd werd gespeeld tussen Willem II en Ajax. Met 0-4 is Ajax de  winnaar  geworden. Rond De Kuip was de politie met veel eenheden aanwezig om de wedstrijd in goede banen te leiden. 

De verkeerspolitie hield zich voornamelijk bezig met het begeleiden van de supporters en spelersbussen en de mobiliteit rond De Kuip. De voetbaleenheden en de Mobiele Eenheid waren zichtbaar aanwezig om de orde te handhaven. Ook een voetbaleenheid uit België was aanwezig. Na het eind van de wedstrijd heeft het verkeer rondom het Feyenoord stadion enige hinder ondervonden, de honderden supportersbussen verlieten onder politiebegeleiding Rotterdam, om die reden was de Stadionweg tot aan de snelweg dicht gezet. 

De Kuip in Rotterdam is voor de KNVB een neutraal veld en dus waren er genoeg posters te vinden van de KNVB wedstrijden die hier al gespeeld zijn. Eén van de posters die op de tunnel tussen het treinstation en De Kuip is geplaatst is tot vandaag afgedekt geweest. Dit is expres gedaan omdat hierop de club uit Amsterdam te zien is. Voorgaande jaren werd deze steeds beklad. Enkele mensen zijn gefouilleerd op verboden spullen zoals vuurwerk en alcohol.