Agressieve verdachte onwel na aanhouding in Rhoon: Rijksrecherche start onderzoek

De rijksrecherche is onder toezicht van het Openbaar Ministerie gestart met een onderzoek naar de aanhouding van een 42-jarige man op 8 september deze week. Op de Zwaluwenlaan in Rhoon wilden agenten de man aanhouden nadat de politie meldingen ontving over de man die stennis schopte.

Omdat inpraten op de man niet het gewenste effect gaf is vervolgens gedreigd met een taser deze is nadien ook ingezet zonder resultaat. Een politiehond beet uiteindelijk de 42-jarige man in zijn been waarna hij kon worden aangehouden.

Op het politiebureau in Spijkenisse stond ambulancepersoneel wat reeds was ingeschakeld klaar om de man te behandelen aan zijn verwondingen. Tijdens zijn vervoer bleef de man agressief. Ambulancepersoneel heeft hem na stabilisatie overgebracht naar het ziekenhuis, hier werd hij onwel en verkeert in zorgwekkende toestand.

Het Openbaar Ministerie heeft is volgens protocol een onderzoek gestart door de Rijksrecherche, zo melden zij.. De betrokken wetshandhavers zijn inmiddels in kennis gesteld over het onderzoek.