Agenten stuitten op gevulde schoenendoos met 120.000 euro Binnenrotte Rotterdam

Agenten stuitten op gevulde schoenendoos met 120.000 euro Binnenrotte Rotterdam
Agenten toonden vrijdagavond 17 februari een gezond staaltje alertheid. Hun onderbuikgevoel was niet onterecht en leidde tot de vondst van goed gevulde schoenendoos met 120.000 euro aan contanten. De ‘eigenaren’ zitten nu vast op verdenking van witwassen. 

De agenten waren bezig met een buurtonderzoek naar aanleiding van informatie dat er in het wooncomplex aan de Binnenrotte in Rotterdam sprake zou zijn van criminele activiteiten. Tijdens dit onderzoek stuitten ze op de twee Albanezen van respectievelijk 39 en 47 jaar die een woning in het complex wilden binnengaan. Toen de agenten de twee aanspraken, gedroegen de mannen zich dermate verdacht dat dit de agenten alleen maar meer aanleiding gaf om het duo te controleren. Bij het controleren van de woning troffen de agenten vervolgens de schoenendoos met geld aan. Hierop hielden zij de mannen aan op verdenking van witwassen. 

Het geld is in beslag genomen voor nader onderzoek naar de herkomst. Luxe wooncomplexen in het centrum van Rotterdam hebben de aandacht van de politie. Ze staan erom bekend dat ze regelmatig worden gebruikt voor criminele activiteiten. Juist de anonimiteit van dergelijke wooncomplexen maakt het voor criminelen aantrekkelijk vanuit die plekken te opereren. Bij invallen bij die criminelen worden bovengemiddeld vaak grote geldbedragen aangetroffen. Zo ook in dit geval.