Agenten lichtgewond na achtervolging in Rotterdam

Agenten lichtgewond na achtervolging in Rotterdam

Drie agenten zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een achtervolging van twee winkeldieven. De twee dieven hadden in een winkel op de Peppelweg in Rotterdam een pannenset gestolen. Een surveillerende agent op de fiets reed op de Peppelweg ter hoogte van de Rododendronstraat, toen een tweetal op een scooter de aandacht trok. De agent wilde het tweetal controleren maar zij onttrokken zich aan hun staandehouding. De agent besloot de achtervolging in te zetten en kreeg assistentie van meerdere collega's.

Op een grasveld bij de Fairoaksbaan werd het tweetal aangehouden.  De bestuurder, een 33-jarige Rotterdam, verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Agenten hebben pepperspray gebruikt om hem onder controle te krijgen. Ook een 34-jarige vrouw werd direct aangehouden. De agenten raakten lichtgewond door de aanhouding en liepen schaafwonden en een lichte kneuzing aan armen en handen op.

De 34-jarige vrouw uit Rotterdam had nog een straf open staan van 24 dagen. Beide zijn opgesloten in een politiecel voor verhoor.