Agenten gewond bij aanhouding van feestvierders

Agenten gewond bij aanhouding van feestvierders

Twee agenten zijn in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt toen zij aangevallen werden door een groep feestvierders. De agenten hoorde op de Sevenaerstraat in Rotterdam een hoop muziek. Toen de agenten de feestvierders aansprak over hun gedrag keerde de groep zich tegen de agenten. De politie kon twee feestvierders aanhouden.

De muziek kwam uit een feesttent aan de Sevenaerstraat, waar ongeveer 50 personen een verjaardagsfeest aan het vieren waren. De agenten spraken de feestvierder aan over de luide muziek die zij aan het draaien waren. Twee personen die goed aanspreekbaar waren beloofden de agenten het volume naar beneden bij te stellen. De volumeknop ging ook naar beneden maar toen de agenten terugliepen naar hun auto kwam er een man de feesttent uit en gooide een bierfles tegen de politieauto aan.

Hierna keerde er zich een grotere groep feestvierders tegen de twee agenten. De agenten riepen extra eenheden erbij. Een 51-jarige man uit Rotterdam gooide een bierfles naar het hoofd van één van de agenten. Met fors verzet kon de man worden aangehouden. Hierbij raakten twee agenten gewond. Een 46-jarige Rotterdamse vrouw is ook aangehouden, zij gooide een baksteen door de ruit van een rijdende politieauto.