Agenten arresteren drie gewapende straatrovers Sikkelstraat Rotterdam

Agenten arresteren drie gewapende straatrovers Sikkelstraat Rotterdam

Op de Rotterdamse Sikkelstraat werden vrijdagavond twee mannen beroofd onder bedreiging van een vuurwapen. Agenten hielden de daders na een klopjacht aan. Opnieuw is daarmee ook een vuurwapen van de straat. De twee slachtoffers stonden met wat vrienden op straat toen er rond 23.30 uur een auto met drie mannen naast hen stopte. Al snel werd een vuurwapen op het eerste slachtoffer gericht. Onder dreiging van het wapen moet de man enkele persoonlijke bezittingen afstaan. Ook een tweede slachtoffer moet zijn spullen afstaan. Na de beroving rijdt de auto verder.

De gealarmeerde politie start in de omgeving direct een onderzoek. En met resultaat: even later zien surveillerende agenten de auto die betrokken was bij de straatroof rijden. Op de Willemsbrug wordt de bestuurder gedwongen om te stoppen. Omdat er mogelijk een vuurwapen in het spel is, zijn er meerdere politie eenheden ter plaatse.

Twee inzittenden kunnen direct aangehouden worden, een derde verzet zich tegen de aanhouding. Wanneer er aangegeven de politiehond op hem af te sturen ziet hij daar verder wijselijk van af.

De drie verdachten komen uit Rotterdam (23 en 24 jaar) en Assen (23 jaar) en zijn overgebracht naar het politiebureau. Naast een vuurwapen trof de politie ook drugs aan bij de mannen.