Agent neergeslagen bij controle bruiloftsstoet in Rotterdam

Agent neergeslagen bij controle bruiloftsstoet in Rotterdam

Een agent is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij werd geslagen door een deelnemer van een bruiloftsstoet. Op videobeelden is te zien dat de agent op de grond ligt, volgens ooggetuigen werd de agent tegen de grond geslagen.

De politie had meerdere meldingen ontvangen dat er een overlastgevende trouwstoet door het centrum van Rotterdam reed. Op de Westzeedijk zagen agenten kans om de stoet langs de kant te zetten voor een controle. Een van de deelnemers was hier niet van gediend en gedroeg zich agressief richting de agenten, deze besloten hierop de man aan te houden. Een andere deelnemer kwam hierop verhaal halen en besloot de agent neer te slaan.

De man die de politie aangehouden had en de man die de agent sloeg gingen vervolgens op de vlucht. De man die in eerste instantie werd aangehouden werd terug gevonden, de man die de klap uitdeelde is nog niet opgepakt. De geslagen agent is nagekeken door de ambulancedienst en hield er een hersenschudding aan over, de politie is nog opzoek naar de gevluchte man. 

Een van de auto's die deelnam aan de stoet, bleek ook te boek te staan als gestolen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.