Agent lichtgewond tijdens voertuigcontrole Willemsbrug Rotterdam

Agent lichtgewond tijdens voertuigcontrole Willemsbrug Rotterdam

Een politieagent is zaterdagmiddag gewond geraakt toen hij een gestolen voertuig staande wilde houden en daarbij door de auto werd overreden en meegesleurd. De bestuurder van het betreffende voertuig kon korte tijd later worden aangehouden.

Hert incident begon toen rond 18:50 uur op camerabeelden een gestolen voertuig werd gesignaleerd op de Willemsbrug. Direct gingen agenten ter plaatse en kregen het betreffende voertuig in het oog toen het voor een verkeerslicht aan de Hillelaan stilstond.

Twee agenten parkeerden hun voertuig voor de betreffende auto om de bestuurder op deze manier te beletten dat hij weg zou rijden. Eèn van de agenten stapte hierop uit om de bestuurder aan te spreken en aan te houden op verdenj=king van heling. De bestuurder bleek dit echter niet af te willen wachten en ging er al achteruitrijdend vandoor. De agent die inmiddels naast het voertuig liep riep de bestuurder aan om het voertuig te laten stoppen, maar hier gaf de bestuurder geen gevolg aan. 

De agent heeft vervolgens geprobeerd om het portier van de buitenzijde te openen, toen dit niet lukte omdat het op slot zat heeft hij het geprobeerd door het openstaande raam. De bestuurder gaf hierop nogmaals gas, waardoor de agent werd meegesleurd en met zijn voeten werd overreden door het voertuig. Toen de bestuurde hierna weer vandoor ging werd de agent nog enkele tientallen meters meegesleurd.

De agent liep door deze actie flinke schaafwonden, blauwe en beurse plekken aan zijn arm en voeten op. Ambulancepersoneel heeft de agent op het bureau verder nagekeken, maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.

De bestuurder vluchtte nog enkele honderden meters met zijn auto verder, waarna hij op de Brielselaan zijn voertuig verliet en te voet verder ging. Met meerder agenten achter zich aan liep hij echter recht in de armen van een omstander. Deze omstander pakte de vluchtende bestuurder en liet hem niet meer los. Enkele seconden later konden agenten de verdachte overnemen, hij is aangehouden op verdenking van heling en poging doodslag. De gestolen auto is in beslag genomen.