Agent gewond bij achtervolging N217 Oud-Beijerland

Agent gewond bij achtervolging N217 Oud-Beijerland

Een bestuurder zonder geldig rijbewijs sloeg donderdag in Strijen op de vlucht voor de politie. Bij de achtervolging, waarbij de bestuurder vele gevaarlijke capriolen uithaalde, raakte een agent gewond. De bestuurder, een 49-jarige man uit Numansdorp, is aangehouden. 

In de nacht van woensdag op donderdag reden agenten hun ronde op de Weelsedijk in Strijen. Vanuit tegengestelde richting zagen zij een auto rijden zonder verlichting en met de alarmlichten aan. De agenten keerde hun dienstwagen om aan de bestuurder te vragen wat er aan de hand was, maar de bestuurder verhoogde direct zijn snelheid en schoot er vandoor. De agenten gaven hem een stopteken, maar tevergeefs. Inmiddels was het duidelijk dat de auto op naam stond van een 49-jarige man uit Numansdorp van wie het rijbewijs ongeldig was verklaard.

Met 140 km/u reed de auto over de Varkensdijk, Middelsluissedijk OZ en Energieweg richting de rotonde. Op de rotonde reed hij rechtsaf de Rijksstraatweg op richting Klaaswaal. Via de Stougjesdijk reed hij richting Oud-Beijerland waar een ander politievoertuig goed zichtbaar midden over de weg was neergezet om deze dollemansrit te stoppen. De bestuurder scheerde echter langs het politoevoertuig waarbij hij zijn band lek reed. Met lekke band, maar nog steeds met zeer hoge snelheid reed de auto verder op de Stougjesdijk rechtdoor  via de Bosschenrotonde de N217 op richting de Tienvoet. Daar reed de auto enkele honderden meters op de andere weghelft. Doordat de vluchtende auto opeens hard remde, klapte de politieauto er boven op. De auto’s vlogen samen de berm in. De vluchtende auto kwam tot stilstand en de bestuurder rende de busbaan op. Daar kon de bestuurder door agenten worden aangehouden.

Een van de agenten is overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat hij een gescheurde spier in zijn nek en een gekneusde arm had.