Agent breekt schouder bij aanhouding in Hoek van Holland

Agent breekt schouder bij aanhouding in Hoek van Holland

 Een agent van de politie in Hoek van Holland heeft op 1 juli zijn schouder gebroken toen hij een wegvluchtende verdachte wilde aanhouden.

Rond 22.20 uur werd de politie gebeld met de melding dat een man de ruiten van een woning aan de Concordiastraat aan het ingooien was. Meerdere agenten gingen snel naar de betreffende straat toe en één van hen vond de man in een tuin. Bij het zien van de agent vluchtte de verdachte weg en kort daarna kwam de verdachte plots uit een steegje rennen. Met een soort karatetrap probeerde de man een van de agenten omver te trappen, maar deze wist deze trap te ontwijken. De politieman rende achter de verdachte aan, maar kwam bij deze achtervolging ongelukkig ten val en brak zijn schouder op drie plekken. Kort daarna zag een agent met een politiehond de verdachte lopen en beval hem meermalen te stoppen. De man trok zich daar niets van aan, zodat de politiehond moest worden ingezet. De hond beet de verdachte in zijn knie, waarna hij probleemloos kon worden aangehouden. 

De verdachte, een 43-jarige man uit Hoek van Holland,  was vermoedelijk onder invloed van drank of drugs en zit vast. Hij bleek ook 19 dagen hechtenis open te hebben staan.