Afsluiting door vrachtwagenbrand A16 Rotterdam (video)

Afsluiting door vrachtwagenbrand A16 Rotterdam (video)

Op de A16 in noordelijke richting net voor de Van Brienenoordbrug in Rotterdam is donderdagmiddag een vrachtwagen in de brand gevlogen. De rijbanen richting de Van Brienenoordbrug zowel secundair als de hoofdrijbanen waren afgesloten voor het verkeer. Ook de afrit richting het Feyenoord Stadion was afgesloten. Het gaat om een trailercombinatie. De trekker van de combinatie is volledig uitgebrand. Op de trailer stond een grote graafmachine, die is door de chauffeur direct zover mogelijk achter op de trailer is gezet. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle.

De parallelrijbaan is rond 13.30 weer opengegaan, de hoofdrijbaan blijft vermoedelijk nog tot 16.00 uur afgesloten. Vanwege de afsluiting zijn er inmiddels lange files ontstaan. Wilt u vanuit de richting Breda naar Den Haag dan kun u beter omrijden via de A15, A4, A20 en A13. Op het knooppunt Ridderster is de afrit naar de A16 afgesloten. Dit is de afrit vanaf de A38 naar de A16 richting Rotterdam. De afrit was afgesloten met rode kruizen. Die werden door automobilist massaal genegeerd. De rode kruizen worden niets voor niets geplaatst. Denk om de veiligheid van de hulpverleners die daar aan het werk zijn.

Rijkswaterstaat doet er samen met enkele onderaannemers alles aan om ook de hoofdrijbaan weer zo snel mogelijk vrij te krijgen. Een berger is druk bezig om het voertuig te verwijderen en met een zogenaamde ZOAB-cleaner wordt het wegdek gereinigd. Vermoedelijk zal ook nog een deel van het asfalt vervangen moeten worden.