Afbouw nieuw cruiseschip Celibrity Flora in Schiedam

Afbouw nieuw cruiseschip Celibrity Flora in Schiedam

Celebrity Cruises heeft een nieuw cruiseschip laten bouwen, de Celebrity Flora. Het eco-vriendelijke schip zal vooral ingezet worden op cruises naar de Galapagos Eilanden. Het zeer luxueuze schip is door werf De Hoop in Lobith gebouwd.

Momenteel ligt het schip in het dok van de Wiltonhaven, bij Damen in Schiedam. Daar zal ook een deel van de afbouw plaatsvinden. Het cruiseschip krijgt alleen maar suites voorzien van een persoonlijke butler. Er is plaats voor 100 passagiers. De autoriteiten van de Galapagos Eilanden laat ook niet meer dan 100 passagiers toe. 

Het cruiseschip beschikt over meerdere penthouses aan boord, dan wel van alle luxe en gemakken voorzien. Er is een neerklapbaar achterdek. Vanaf die plek worden de passagiers met kleinere bootjes naar hun gewenste bestemming gebracht. De rederij, Celibrity Cruises, mikt op een exclusieve doelgroep die met dit schip gaat reizen. De rederij beschikt over meerdere cruiseschepen van beperkt formaat voor deze bestemming. Alleen al de luxe aan boord met persoonlijke butler, daar zal een prijzig ticket tegenover staan.