Actie tegen drugsoverlast in Rotterdam-Zuid

Actie tegen drugsoverlast in Rotterdam-Zuid

Vandaag heeft de politie eenheid Rotterdam, samen met de gemeente Rotterdam, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst een actie gehouden tegen drugsoverlast. In totaal werden 7 panden in Rotterdam-Zuid bezocht. Hierbij werden 7 verdachten aangehouden op verdenking van drugshandel en drugsbezit. Ook werden verdovende middelen in beslag genomen.De politie deed de afgelopen periode een langer lopend onderzoek naar mogelijke drugshandel in Rotterdam-Zuid. In die tijd ontving de politie ook meerdere meldingen van omwonenden over drugsoverlast, zowel via het wijkteam als via Meld Misdaad Anoniem. Alle informatie leidde uiteindelijk tot deze actie.

Dinsdagochtend en -middag werden in totaal 7 panden bezocht aan de Wolphaertsstraat, Larenkamp, Narcissenstraat, Dordtsestraatweg, Valkeniersweg, Stokroosstraat en het Bloemhof. Hierbij werden eveneens verdovende middelen honden van de Douane ingezet.

Resultaat
Op meerdere adressen trof de politie drugs aan. Zo werd ruim 10 gram cocaïne, bijna 2 gram amfetamine, 5 gram heroïne en 40 gram cannabis gevonden. Ook werd ruim 900 gram, vermoedelijk, hard drugs aangetroffen. Nadere testen moeten dit nog bevestigen. Naast de verdovende middelen werd een hennepkwekerij van 275 planten gevonden en werden een vuurwapen en 820 euro in beslag genomen. In een woning vonden agenten eveneens inbrekersgereedschappen en aanwijzingen voor benzinediefstal. Daar wordt een nader onderzoek naar ingesteld. In twee panden werden geen bijzonderheden aangetroffen. In totaal arresteerde de politie zeven verdachten. Omwonenden van de panden hebben na afloop van de actie een brief gekregen.

Overlast en veiligheid
Politie, gemeente, Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken samen om de leefbaarheid en veiligheid in Rotterdam-Zuid te vergroten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld naast verdachten aanhouden en vervolgen, ook crimineel verkregen bezit afpakken, onterecht verkregen uitkeringen en toeslagen stopzetten of een pand sluiten om herhaling van drugsoverlast te voorkomen.

Informatie
De politie verzoekt bewoners om tips en signalen over drugsoverlast door te blijven geven. Die informatie kan aanleiding zijn een onderzoek te starten of net het ontbrekende puzzelstukje zijn in een reeds actief opsporingsonderzoek om drugshandel de kop in te drukken. Ervaart u overlast vanwege drugshandel of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor ons om te weten? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem misdaad melden kan ook via M. 0800-7000.