Actie politiebonden tijdens Tour in Rotterdam gaat door, kort geding van de baan

Actie politiebonden tijdens Tour in Rotterdam gaat door, kort geding van de baan

Politiemensen voeren actie rondom de Tour de France-etappe in Rotterdam op 5 juli aanstaande. Zowel op de Erasmusbrug - voorafgaand aan de reclamekaravaan - als ook op de Kop van Zuid vragen collega’s aandacht voor het CAO-conflict met minister Van der Steur. Albert Springer en Gerrit van de Kamp, die namens de politiebonden de gesprekken voerden: “Rotterdam geeft ons alle ruimte om zichtbaar en herkenbaar aanwezig te zijn in de stad en zo onze gerechtvaardigde eisen kracht bij te zetten. Er zal geen sprake zijn van een verkeerscontrole van de reclamekaravaan, sterker nog: we zullen deze begeleiden.”  Actievoeren doen politiemensen niet voor de lol. Het gaat om het doel dat je ermee dient, namelijk aandacht vragen voor het conflict met de minister én uiteindelijk een goede CAO voor de sector politie.

Boodschap aan Van der Steur
Burgemeester Aboutaleb heeft aangegeven dat politiemensen uiteraard kunnen opkomen voor hun rechten, de stad Rotterdam geeft hiervoor alle ruimte. In het gesprek gaf de burgemeester aan dat hij er bij minister Van der Steur al verschillende malen op heeft aangedrongen om met een rechtvaardig CAO-bod te komen. Aboutaleb zal deze boodschap nogmaals herhalen.

Zichtbaar en herkenbaar aanwezig
De politie zal op verschillende plekken in de stad zichtbaar en herkenbaar aanwezig zijn. Zo rijden vóór de reclamekaravaan actievoerende collega’s op de fiets, staat de Erasmusbrug vol met politievoertuigen en vragen actievoerende collega’s op Kop van Zuid door hun aanwezigheid aandacht voor een goede CAO. Uiteraard zijn er ook veel collega’s aan het werk om er alles aan te doen het evenement vlekkeloos en feestelijk te laten verlopen. Met deze uitkomsten van het gesprek tussen de politiebonden en de gemeente Rotterdam, is het uitgestelde kort geding (dat om 15.30 uur gepland stond) van de baan en vindt de Tour de France in Rotterdam ongehinderd doorgang.