Achtervolging vanuit Rotterdam eindigt in crash in België

Achtervolging vanuit Rotterdam eindigt in crash in België

De politie hiekd dinsdagavond 12 juli vier Belgische verdachten aan na een achtevolging die startte bij Zuidplein en eindigde bij het Belgische Hoevenen. Aanleiding voor de achtervolging was een melding van een ruzie in een taxi. Toen agenten het voertuig wilden controleren werd mogelijk geschoten.  

Rond 20.00 uur kreeg de politie een melding dat er een ruzie gaande was in een taxi nabij Zuidplein. Agenten die achter het voertuig reden, wilden de taxi staande houden. Hierop hoorden de agenten een harde knal, waardoor zij het vermoeden kregen dat er in de taxi geschoten was. De agenten gaven het voertuig direct een stopteken. De bestuurder negeerde het stopteken echter en de taxi ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van de A15 en de A16. Meerdere politievoertuigen werden ingezet om de agenten te assisteren in hun poging de taxi tot stoppen te dwingen. De taxi bleef echter met hoge snelheden doorrijden en manoeuvreerde zich op gevaarlijke wijze tussen het overige verkeer door, via de A17, A58 en A4 door naar Belgie. Ondertussen verleende ook de politiehelikopter bijstand aan de agenten op de grond in hun poging de taxi tot een stoppen te krijgen. Uiteindelijk vloog de taxi ter hoogte van het Belgische Hoevenen uit de bocht toen deze de snelweg wilde verlaten. De agenten sommeerden vervolgens de verdachten om uit te stappen. In verband met de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen deden ze dit met getrokken wapen (BTGV, Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten). Toen de verdachten nog steeds weigerden mee te werken, zagen de agenten zich genoodzaakt enkele waarschuwingsschoten te lossen. Omdat de verdachten ook toen nog niet meewerkten, werd een keer gericht geschoten. Pas toen gaven de verdachten het op en gaven zich over aan de agenten. De vier mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Een van de verdachten heeft tijdens het incident een hoofdwond opgelopen. Onderzocht wordt wat hiervan de oorzaak is. De taxi is in beslag genomen om ook nader onderzocht te worden.