Achtervolging na melding

Achtervolging na melding

De politie kreeg rond de avond de melding dat er een brandstichter die mogelijk de verantwoordelijke is voor de reeks brandstichtingen in Ommoord en Zevenkamp gesignaleerd was op de Varnasingel in Rotterdam.

Ter plaatse werd er een onderzoek ingesteld en werd er een tuin waar ze dachten dat hij ingevlucht was overhoop gehaald maar daar bleek de man niet te zitten. Uiteindelijk zagen agenten hem wegrijden in een auto. Direct werd door diverse politie eenheden de achtervolging ingezet. De mogelijke brandstichter reed als een gek en kon sommige medeweggebruikers op een haar na ontwijken.

Ook reed hij diverse keren door het rood en ook reed hij aan enkele keren aan de verkeerde kant van de weg. Uiteindelijk werd hij door meer dan 3 politie eenheden achtervolgt over de Hoofdweg, Capelseweg, en de kanaalweg waar hij tot stilstand kwam. In de bocht van de Kanaalweg naar de Abraham van Rijckervorselweg verloor de dader de macht over het stuur en boste frontaal op een verkeerslicht.

De man werd direct in de boeien geslagen en afgevoerd naar het bureau. Tijdens de arrestatie kon wel een inzittende ontsnappen, dat bleek hond van de dader te zijn. De hond is nu nog steeds spoorloos. De auto is door de politie in beslag genomen. Ook werd er een pijl en boog aangetroffen in de auto en deze werd ook in beslag genomen.