Achtervolging na autodiefstal, Rotterdammer aangehouden

Achtervolging na autodiefstal, Rotterdammer aangehouden

Agenten achtervolgden in de nacht van 28 januari twee mannen die in een gestolen auto reden. De twee reden met hoge snelheid in op een politieauto, die nog net op tijd verplaatst kon worden. Uiteindelijk werden de twee aangehouden. Omstreeks 01.30 uur kwam er een melding bij de meldkamer binnen dat er een gestolen auto zou rijden op de A12 en dat deze de afslag Zoetermeer nam. Op de Oostweg in Zoetermeer zagen agenten de auto met zeer hoge snelheid rijden. De agenten verloren de gestolen auto even uit het zicht maar troffen deze korte tijd later aan op een parkeerplaats op het Koraalrood. De bestuurder zag kans, ondanks dat de agenten dit probeerden te beletten, van de parkeerplaats af te komen. Er ontstond een achtervolging en de gestolen auto reed met hoge snelheid in de richting van Pijnacker. Op de Berkelseweg zetten gewaarschuwde agenten hun auto zo neer dat de gestolen auto er niet langs zou kunnen. De bestuurder van de gestolen auto bleef echter met zeer hoge snelheid rijden, op het laatste moment kon de politieauto verplaatst worden zodat een frontale aanrijding nog net kon worden voorkomen. Met hoge snelheid reed de bestuurder de Vierde Stationsstraat in en reed zich korte tijd later vast tegen een betonnen paal van een bussluis. De bijrijder sprong uit de auto, maar werd direct aangehouden.

De bestuurder hield de ramen en deuren van de auto gesloten en weigerde nadat de agenten hem dat gesommeerd hadden, de auto uit te komen. Tegelijkertijd gaf hij vol gas achteruit, de auto bleef echter vast zitten op de betonnen paal. Een agent sloeg een ruit in van de auto ten einde de man aan te houden. Deze bleef gas geven en weigerde nog steeds uit te stappen. De agent gebruikte pepperspray om de bestuurder onder controle te krijgen en  hield hem daarna aan. De agent raakte daarbij licht gewond aan zijn hand.

De twee mannen, een 59-jarige Rotterdammer en een 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats,  zitten nog vast voor verhoor. De twee worden verdacht van o.a. diefstal van een auto en poging doodslag. Ook werd er nog cocaine aangetroffen bij één van hen.