Achtervolging Hooglandstraat vanwege gestolen scooter

Achtervolging Hooglandstraat vanwege gestolen scooter

Het was niet voor niets dat een 17-jarige Rotterdammer niet wilde stoppen, toen agenten hem dat dinsdagavond op de Hooglandstraat opdroegen. Hij had geen rijbewijs, de scooter bleek gestolen en hij had 2000 euro op zak waarvan hij de herkomst niet kon verklaren. Twee politiebikers zagen de jongen rond zes uur rijden op Hooglandstraat in Rotterdam.

Omdat het bekend was dat de knul geen rijbewijs had,  wilden ze hem laten stoppen. Maar de bestuurder koos het hazenpad en ging er vandoor. De bikers gingen direct achter hem aan. Op de Wolstraat gooide de verdachte de scooter op straat en ging er lopend vandoor. Op de Loofdakstraat wisten de agenten de jongen aan te houden. Ze zagen dat er aan de scooter gerommeld was; het contact- en stuurslot waren onklaar gemaakt. 

Niet veel later bleek dat de scooter maandagavond gestolen was uit een parkeergarage. Agenten hebben het de eigenaar direct laten weten. Bij de fouillering treffen agenten meer dan 2000 euro aan bij de 17-jarige. Hij kon of wilde niet vertellen waar het geld vandaan kwam. Het bedrag werd in beslag genomen.