Achtervolging eindigd in ravage Gemeenlandskade Hendrik-Ido-Ambacht (video)

Achtervolging eindigd in ravage Gemeenlandskade Hendrik-Ido-Ambacht (video)

Een achtervolging in Hendrik-Ido-Ambacht heeft dinsdagavond geresulteerd in een crash met vier voertuigen. Door de botsing zijn een agent en de verdachte gewond geraakt. De bestuurder is aangehouden.

Agenten reden omstreeks 23:00 uur door Hendrik-Ido-Ambacht toen hun een voertuig in het oog sprong. De agenten besloten het voertuig een stopteken te geven. Hier gaf de bestuurder geen gehoor aan, er volgde een achtervolging. Op de Gemeenlandskade kwamen de agenten in een bocht in botsing met een tegenligger. Het voertuig dat werd achtervolgd reed met een te hoge snelheid door de bocht en verloor de macht over het stuur. De verdachte kwam tot stilstand tegen een boom en een geparkeerde auto. Agenten zagen kans de man uit zijn voertuig te trekken. Volgens getuigen was de man onder invloed van alcohol en verzette hij zich tegen de politie. 

Alle vier de voertuigen moesten door een berger worden opgehaald. In verband met politieonderzoek was de Gemeenlandskade tijdelijk in beide richting afgesloten.