Aanvaring tussen vrachtschip Flinterstar en LNG-tanker Al Oraiq op de Noordzee bij België

Aanvaring tussen vrachtschip Flinterstar en LNG-tanker Al Oraiq op de Noordzee bij België

De reddingboten van de KNRM stations Breskens, Cadzand en Westkapelle werden in de nacht van maandag op dinsdag gealarmeerd voor een aanvaring op de Noordzee. De Nederlandse reddingboten werden opgeroepen om hun Belgische collega's te gaan assisteren 8 kilometer voor de kust van Zeebrugge. Het vrachtschip "Flinterstar" van rederij Flinter uit Barendrecht kwam in aanvaring met de LNG-tanker "Al Oraiq". De LNG-tanker raakte niet lek. 

De "Flinterstar" zonk na de aanvaring en ligt op een zandbank. Ten tijden waren er meerdere vissersschepen in de buurt. De vissersschepen en  reddingboten hebben 11 bemanningsleden en 1 loods gered uit het water. De directievoorzitter van rederij Flinter, Bart Otto, liet weten dat een aantal opvarende naar het ziekenhuis is gebracht voor verdere controle. Eén van hen had last van onderkoelingsverschijnselen. De "Flinterstar" lekt olie, maar volgens de hulpdiensten koerst dat niet af op de kust van België maar stroomt in noordelijke richting. De "Flinterstar" is geladen met ijzer en een kraan.

De LNG-Tanker "Al Oraiq" is naar de haven van Zeebrugge gesleept voor verder onderzoek. Sleepboten en reddingseenheden zijn nog steeds aanwezig bij het gezonken schip "Flinterstar". Inmiddels is gestart met het opruimen van de olie. Hoe de aanvaring tussen de twee schepen heeft kunnen plaatsvinden is niet bekend, hier wordt onderzoek naar gedaan.

[tweet account="mediatvnl"id="651357994668658688"] [tweet account="mediatvnl"id="651327671977308160"]