Aanrijding met slachtoffers

Aanrijding met slachtoffers

In Vlaardingen op de kruising Floris de Vijfdelaan met de Dirk de Derdelaan heeft er vrijdagavond een aanrijding plaats gevonden. Omdat de bestuurder nek klachten had is besloten de brandweer te alarmeren...

die in overleg met het ambulance personeel het dak van het voertuig verwijderd heeft. Tevens heeft de politie een vrouw uit het andere betrokken voertuig tijdelijk in hun voertuig onder gebracht. Deze kreeg na enige tijd ook nekklachten. Na onderzoek van het personeel van de eerste ambulance is besloten een tweede ambulance te alarmeren. Deze beoordeelden het letsel dusdanig ernstig zodat besloten werd dat dit slachtoffer ook met een wervelplank uit het politiebusje gehaald moest worden.

De brandweer besloot om eerst te proberen de achterbank te verwijderen van het politie voertuig om zo bij het slachtoffer te komen. Eerst werden alle goederen en alle benodigdheden die in een politiebusje zitten verwijderd. Het politie voertuig werd op blokken gezet en de lucht werd uit de banden gehaald voor de stabilisatie. Het lukte de brandweer om uiteindelijk de achterbank te verwijderen zodat de vrouw op de wervelplank gelegd kon worden om ook richting het ziekenhuis gebracht te worden.