Aanhoudingen voor handgranaten bij shishalounges Rotterdam

Aanhoudingen voor handgranaten bij shishalounges Rotterdam

De politie heeft vorige week twee aanhoudingen gedaan in het onderzoek naar handgranaten bij twee shishalounges in Rotterdam. In het onderzoek zijn dankzij een DNA-hit een 27-jarige Amsterdamse en een 29-jarige man uit Den Haag aangehouden.

Het eerste incident vond plaats op zaterdag 23 maart 2019 aan de Schiedamseweg in Rotterdam. Een voorbijganger ontdekte daar twee handgranaten die aan een rolluik waren bevestigd. De daarop volgende donderdag was het wederom raak, nu bij een shishalounge aan de Schiedamsedijk. Bij dit pand ging een explosief ook daadwerkelijk af. Een vrouw ontdekte 's morgens dat de ramen uit haar auto lagen. Bij inspectie bleek er ook schade aan een andere auto en het pand van de shishalounge. 

Uit het onderzoek kwam naar voren dat beide incidenten vermoedelijk met elkaar in verband stonden. Uteindeliijk gaf een DNA-hit de doorslag en konden op 13 augustus de beide verdachten aangehouden worden. De man is voorgeleid en voor 90 dagen in bewaring gegaan, de vrouw mag het onderzoek in vrijheid afwachten.