Aanhoudingen voor gewapende overval op groothandel Industrieweg Rotterdam

Aanhoudingen voor gewapende overval op groothandel Industrieweg Rotterdam

Zaterdag 12 september 2015 vond er een gewapende overval plaats op een groothandel aan de Industrieweg in Rotterdam. Bij de overval is een medewerker op zijn hoofd geslagen. Zondag werd een 24-jarige man uit Schiedam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Vorige week werd al een 20-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte in deze zaak.

De overval
Kort na 6 uur ‘s morgens stond de eigenaar met een medewerker bij de rolluiken van het pand. Op dat moment stopte er een auto waar twee mannen met bivakmuts uit stapten. Zij bedreigden de eigenaar en medewerker met een vuurwapen en eisten geld. De medewerker werd op zijn hoofd geslagen. De overvallers maakten behalve geld ook mobiele telefoons en andere persoonlijke bezittingen buit. Zij stapten in een auto, waarin een of meer andere personen stonden te wachten. Uiteindelijk gingen de overvallers er vandoor in de richting van de A20.

Onderzoek
De politie startte direct een onderzoek. Sporen en camerabeelden werden veiliggesteld. Kort na de overval werd de vluchtauto teruggevonden en in beslag genomen voor verder onderzoek. Het onderzoek leidde naar de 20-jarige Rotterdammer die op woensdag 9 maart kon worden aangehouden. Afgelopen zondag werd de 24-jarige Schiedammer aangehouden. Beide mannen zitten nog vast. Het onderzoek wordt voortgezet, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.