Aanhoudingen tijdens politieactie in Rotterdam-Ommoord

Meerdere bestuurders zijn vrijdagmiddag- en avond onderworpen aan een controle tijdens een politieactie in Rotterdam-Ommoord. Politieagenten waren nog maar nét begonnen op de eerste controlelocatie op de Prins Alexanderlaan toen een scooterrijder met twee opzittenden probeerde weg te komen, de scooter waarop het duo reed bleek eerder deze week te zijn gestolen waarna zij werden aangehouden. 

Op het moment dat agenten een scooterrijder wilden controleren ter hoogte van metrostation Graskruid sloeg deze op de vlucht, in zijn vlucht reed hij een fietser aan die gewond raakte. Een zoekactie resulteerde uiteindelijk niet meer in de vondst van de scooterrijder, wel werd zijn vriend (eveneens op de scooter) na een korte achtervolging gepakt: hij reed zonder rijbewijs op de scooter van een familielid. 

Tijdens de actie zijn meerdere scooters onderworpen aan een controle op de rollerbank, ook automobilisten werden onderworpen aan een routinecontrole. In de avonduren werd de controle voortgezet op de President Rooseveltweg, deze moest rond 20:00 uur abrupt worden afgebroken na een roofoverval op een filiaal van de Jumbo: doordat de politie snel met veel politie-eenheden ter plaatse waren konden 2 jongens van 13 en 17 worden aangehouden.

Tijdens de actie kon de politie rekenen op veel positieve reacties van passerende wijkbewoners. "Dit is waar we het voor doen", zo blikken wijkagenten Cavit en Brenda terug op de geslaagde actie.

UPDATE RESULTATEN :

  • 34 bekeuringen aan brom/snorfietsers voor o.a. de snelheid, allen hebben ook een WOK melding gekregen
  • 2 aanhoudingen in verband met een gestolen scooter
  • 11 bekeuringen aan automobilisten die aan het bellen waren en/of zonder gordel reden
  • 1 aanhouding in verband met rijden onder invloed (750 ug/l)
  • 2 aanhoudingen na een gewapende overval op een supermarkt

 

fE7NSi.jpeg

a9cSgp.jpeg

zrhjlc.jpeg

k2oQH4.jpeg

9euEDj.jpeg

pgsJjE.jpeg

ih8xV1.jpeg

o8UCBr.jpeg