Aanhoudingen na waarschuwingsschoten in Euromastpark Rotterdam

Aanhoudingen na waarschuwingsschoten in Euromastpark Rotterdam

De politie heeft afgelopen nacht twee verdachten aangehouden na een achtervolging. De bestuurder van een Franse auto viel op toen hij met verkeerde verlichting rond reed. Agenten besloten de auto te controleren en gaven hen op de Maaskade een stopteken. 

De bestuurder wilde niet meewerken aan de controle en gooide een pakketje uit het raam en ging er met hoge snelheid vandoor. De agenten konden de auto op tijd ontwijken. De achtervolging werd ingezet en eindige bij het Euromastpark. Daar rende de bestuurder het park in, agenten doorzochten direct de auto en zagen dat er een 29-jarige vrouw uit Frankrijk nog in de auto zat.  Zij is direct aangehouden.

De 42-jarige man werd later in het park gevonden, maar was van plan zich niet over te geven. De agenten moesten waarschuwingsschoten lossen, een stroomstootwapen en veel fysieke kracht gebruiken om de man onder controle te krijgen. De man werd overgebracht naar het bureau voor verder verhoor. De man zonder vaste woon of verblijfplaats stond nog gesignaleerd voor de vreemdelingendienst.