Aanhoudingen na schietpartij Randweg Rotterdam

Aanhoudingen na schietpartij Randweg Rotterdam

Politieagenten hielden maandagochtend drie Rotterdammers aan op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij. Zondagavond melden getuigen rond elf uur dat ze schoten horen in de omgeving van de Randweg/Riederlaan. Agenten rukken uit en gaan richting de genoemde locatie. Hier vinden zij een persoon. Hij is lichtgewond aan zijn hoofd. De verwondingen die hij heeft zijn niet afkomstig van een kogel. Deze man wordt ter plaatste onderzocht door ambulancemedewerkers. De agenten gaan de straat op en stellen hier een onderzoek aan. Ze vinden meerdere kogelhulzen. Na het eerste onderzoek blijkt dat de verklaring van de lichtgewonde man niet overeen komt met dat wat de agenten aantreffen. Hij wordt aangehouden voor verder verhoor. Als de politiemensen de buurt verder doorzoeken loopt er een man naar hen toe. Hij geeft aan dat er kogelgaten in zijn auto zitten. Kort daarvoor reed hij over de Randweg. Hier was hij getuige van een vechtpartij. Hij was gestopt om de partijen te scheiden. Op het moment dat hij wegrijdt hoort hij knallen.

De agenten gaan op zoek naar meer aanwijzingen. Ze vinden nog een geparkeerde auto met een kogelgat. Ook gesprekken met getuigen leveren nuttige informatie. Zo geven getuigen een kenteken en de uiterlijke kenmerken van een groene auto die eerder die avond wegreed bij de locatie waar geschoten werd. Als een centraliste van de politiemeldkamer na haar dienst rond 1:30 in de auto stapt rijdt ze langs een auto met dezelfde kenmerken als de eerder genoemde auto. Als ze ook het kenteken herkent seint ze haar collega's in.

Onopvallend achtervolgt ze het voertuig. Op de Middelharnisstraat halen ge√ľniformeerde collega's het voertuig in. Ze dwingen het voertuig tot stilstand. Door middel van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) worden de inzittenden aangehouden. De drie verdachten, Rotterdammers van 24, 28 en 33 jaar oud zijn aangehouden en naar een politiebureau gebracht. De auto waarin zij reden is in beslag genomen. Deze wordt nader onderzocht.