Aanhoudingen na dumpen vuurwerkgrondstoffen Duivenpad en Schaardijk Rotterdam

Aanhoudingen na dumpen vuurwerkgrondstoffen Duivenpad en Schaardijk Rotterdam

Zaterdag 20 december werd een aanhangwagen met honderden kilo’s vuurwerkgrondstoffen aangetroffen op het Duivenpad in Rotterdam. Rechercheurs arresteerden maandag een 51-jarige Rotterdammer en 40-jarige Brabander. De vaten stonden in een aanhanger op een parkeerplaats. De vaten zijn zondagochtend onder begeleiding van de brandweer en politie vervoerd naar een opslagplaats voor chemicaliën. Kijkend naar de hoeveelheid (honderden liters) en opslagmethode (in een standaard aanhangwagen) was dit een bijzonder gevaarlijke situatie.

De politie begon een onderzoek en de vaten bleken gestolen uit een opslag in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na een grootscheeps onderzoek kwamen ze de 51-jarige Rotterdammer en 40-jarige inwoner uit de gemeente Rucphen in Noord-Brabant op het spoor. De mannen werden maandag aangehouden. De rechercheurs vermoeden dat de dieven op een bepaald moment constateerden dat wat ze hadden gestolen bijzonder gevaarlijk was. Ze wilden zich van de vaten ontdoen. Dat deden ze door de aanhanger met de vaten te parkeren in een woonwijk.

Een paar dagen na die actie dumpten ze nog enkele vaten in de Maas nabij de IJsseldijk in Capelle a/d IJssel. Deze vaten zijn maandagavond en dinsdag overdag aangetroffen door het onderzoeksteam. De mannen zitten nog vast.