Aanhoudingen na dreiging met automatisch vuurwapen in café Kerkhoflaan Rotterdam

Aanhoudingen na dreiging met automatisch vuurwapen in café Kerkhoflaan Rotterdam

Zondagavond kwam er een onbekende man zitten aan de bar in een café aan de Kerkhoflaan in Rotterdam. Na wat drankjes kreeg de man ruzie met een medewerkster van het café. Hij begon te gooien met glazen en een asbak. 

Kroeggangers wilden de man kalmeren en pakten hem beet. Hierop trok de man een automatisch vuurwapen en hield iedereen onder schot. De bezoekers moesten op de grond gaan liggen anders zou hij gaan schieten. 

Vervolgens ging hij er op de scooter van door richting de Crooswijksestraat. Agenten die de melding kregen gingen direct ter plaatse. Aan de hand van informatie werd er snel een signalement bekend. De politie zette direct een zoekactie op in de omgeving van het café. Op een bankje zagen zij twee mannen zitten, waarvan er één voldeed aan het signalement. Twee Rotterdammers van 19 en een 26 jaar werden aangehouden. 

In de kelderbox van de verdachte werd de scooter gevonden waarop hij was gevlucht. Maar ook vonden de agenten dozen met honderden xtc pillen, potjes met mogelijk cocaïne, een weegschaal, hash en zakjes om coke in te doen. De scooter stond op naam van de 19-jarige Rotterdam. Zijn rol wordt bij het incident onderzocht.