Aanhoudingen na achtervolging tussen Hellevoetsluis en Spijkenisse

Aanhoudingen na achtervolging tussen Hellevoetsluis en Spijkenisse

Politie heeft dinsdagochtend in Spijkenisse vier mannen aangehouden na een achtervolging. De achtervolging begon in Hellevoetsluis nadat alerte burgers melding maakten van een diefstal op een bedrijfsterrein aan de Ampèreweg.

Alerte burgers melden dinsdagochtend een verdachte situatie op een bedrijfsterrein aan de Ampèreweg in Hellevoetsluis. Na iets wat lijkt op een diefstal door een groepje van 6 a 7 mannen zien zij twee auto’s op hoge snelheid wegrijden. De politie gaat zowel met politieauto’s als de politiehelikopter naar de doorgebelde locatie en start een achtervolging. Via de Groene Kruisweg zetten de vluchtauto’s koers naar Spijkenisse.

Eén van de vluchtauto’s stopt op de Hongerlandsedijk, maar niet nadat hij daarbij verschillende geparkeerde auto’s heeft beschadigd. De inzittenden vluchten te voet. De andere vluchtauto stopt op de Rigolettostraat. Ook hier proberen de inzittenden te vluchten. Eén inzittenden wordt in de auto aangehouden. In de omgeving worden nog drie verdachten aangehouden. De politie is nog op zoek naar de overige verdachten.