Aanhoudingen na achtervolging en mogelijke schietpartij Zalmhaven Rotterdam

Aanhoudingen na achtervolging en mogelijke schietpartij Zalmhaven Rotterdam

Na een aanrijding zondagmiddag op de Zalmhaven is mogelijk geschoten. Na de aanrijding ontstond een achtervolging. Beide auto’s zijn staande gehouden en alle inzittenden zijn aangehouden.

Zondagmiddag kreeg de politie melding van een aanrijding op de Zalmhaven. Later volgden ook meldingen dat er geschoten zou zijn. Op de Zalmhaven werd echter niets en niemand meer aangetroffen.

Kort daarna belden verschillende mensen de politie over twee auto’s die hard en asociaal achter elkaar aan reden op verschillende locaties in Rotterdam. Door het ‘spoor’ van de meldingen te volgen, konden agenten zich op strategische plekken opstellen waar de auto’s mogelijk voorbij zouden komen.

Net over de Brienenoordbrug aan de zuidzijde konden agenten de eerste auto staande houden. De bestuurder, een 19-jarige Rotterdammer, is aangehouden. Cameratoezicht zag niet veel later op de Nieuwe Binnenweg een voertuig rijden die aan het signalement van de tweede voldeed en rondom schade had. Op de Weena konden agenten ook deze auto staande houden.

Vanwege het mogelijke vuurwapenbezit zijn de inzittenden, twee Fransmannen van 27 en 28 jaar, aangehouden middels een BTGV, een Bijzondere Techniek Gevaarlijke Verdachten. Bij de verdachten en in de auto’s zijn geen vuurwapens gevonden. De politie doet verder onderzoek.