Aanhoudingen na achtervolging bij station Schiedam

Aanhoudingen na achtervolging bij station Schiedam

Bij station Schiedam heeft de politie donderdagavond twee personen van 22 en 25 jaar aangehouden. Er was vanuit Berkel en Rodenrijs een achtervolging gaande na een poging inbraak waarbij het vluchtende voertuig op het Pinasplein in Rotterdam-west werd aangetroffen. De auto ramde daar een bloembak. Vier inzittenden verlieten het voertuig waarvan agenten er twee hebben aangehouden bij station Schiedam. Tijdens de achtervolging raakten voertuigen van zowel burgers als politie beschadigd.

Naar twee anderen wordt nog gezocht. De succesvolle aanhouding door agenten gebeurde nadat een politiehond beide vluchtende mannen greep op het spoor. Tijdens de zoekactie werd er veel politiepersoneel ingezet, treinen reden tijdelijk met een last vanwege de zoekactie.

Aanrijding politievoertuig

Onderweg naar de melding in Schiedam kwam een politievoertuig met diensthond in botsing bij de afrit van de snelweg A20 's-Gravelandseweg. Onbekend is of het voertuig met optische- en geluidssignalen reed. Bij dit ongeval was er alleen blikschade tussen beide auto's.