Aanhoudingen in verband met terreurverdachte Anis B.

Aanhoudingen in verband met terreurverdachte Anis B.

De politie heeft woensdag in Rotterdam twee mannen aangehouden in verband met de vondst in maart van 45 kilo munitie. De vingerafdrukken van de mannen zijn aangetroffen op een plastic tas met munitie voor Kalasjnikovs. 

De politie vond destijds de munitie in Rotterdam in de berging van de woning waar de Franse terreurverdachte Anis B. verbleef. Er werden ook drie Algerijnen aangehouden, van wie er nog twee in voorlopig hechtenis zitten vanwege deelname aan een terroristische organisatie. De mannen die deze week zijn aangehouden zijn 30 en 32 jaar en komen uit Rotterdam en Vlaardingen. Zij worden verdachten van betrokkenheid – het leveren van munitie – bij de terroristische organisatie waartoe de andere verdachten behoren. Beiden zijn vanmiddag door de rechter-commissaris voor twee weken in bewaring gesteld. 

Op een van de plastic tassen met munitie zijn ook vingerafdrukken aangetroffen van Reda K., die eind maart in Frankrijk is aangehouden als verdachte van deelname aan een terroristische organisatie. Bij hem werden vijf Kalasjnikovs, patroonhouders met scherpe munitie en explosieven aangetroffen.

Anis B.
De verdachte werd sinds december gezocht door Frankrijk. Hij bleek te verblijven aan de Burgemeester Meineszstraat in Rotterdam. In maart werd hij door een arrestatieteam in de buurt van zijn woning aangehouden. Bij onderzoek in het appartement werden de grote hoeveelheid kogels van het kaliber 7.62 aangetroffen. Deze munitie wordt gebruikt voor Kalasjnikovs. Een link naar het artikel van toen, vindt U hier.