Aanhoudingen dronken schippers

Aanhoudingen dronken schippers

De politie heeft diverse controles op het water uitgevoerd, waaronder in de Europahaven. Daar controleerden agenten zondagmiddag rond 13.45 uur een gezagvoerder van een vaartuig waaruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken met 845 ugl. Aanvankelijk wilde de verdachte niet meewerken.

De 44-jarige man uit Szczecin is overgebracht naar een politiebureau waar hij een boete van 1500 euro en een vaarverbod van 8 uur kreeg. De schipper heeft de boete contant betaald. 

De Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond heeft op zondag 31 mei 2009 de kapitein van een zeeschip aangehouden. Het schip was een chemicaliëntanker. Op zee werd bij het aanlopen van de Maasmond door een loods geconstateerd dat de gezagvoerder, die aanvankelijk sliep, niet goed aanspreekbaar was.

Op basis daarvan werd aan de Zeehavenpolitie gemeld werd dat de gezagvoerder vermoedelijk beschonken was. Nadat het schip was afgemeerd in de Europahaven hielden agenten de Poolse kapitein aan. Aan het politiebureau van de Zeehavenpolitie bleek dat de man 2 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een vaarverbod van 8 uur opgelegd en een geldboete van 1500 euro.