Aanhoudingen bij vreemdelingencontrole op Rotterdam Zuid

Aanhoudingen bij vreemdelingencontrole op Rotterdam Zuid

De politie trof maandag tijdens een vreemdelingencontrole twee mensen aan die illegaal in Nederland verblijven. Ook bleken twee mensen te werken terwijl zij ook een uitkering ontvangen en werd er iemand met een vervalst paspoort aangetroffen. In totaal werden 28 woningen, winkels, horecagelegenheden en 55 mensen gecontroleerd op met name mensenhandel en/of –smokkel en illegaal verblijf van vreemdelingen.

De politie trof 2 personen aan die aan het werk waren terwijl zij een uitkering van de gemeente ontvingen. Deze uitkeringen worden stopgezet. In een woning aan de Oldegaarde was een 34-jarige vrouw die illegaal in Nederland verbleef. De politie trof een vertrekregeling met haar en nam het paspoort in bewaring. De vreemdelingenpolitie stelt een nader onderzoek in. Bij een bakkerij aan de Dordtselaan werd een 53-jarig personeelslid aangetroffen die niet op de loonlijst stond. Hij bleek ook illegaal in Nederland te zijn. Hiervan wordt melding gemaakt bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De man is staande gehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens een voertuigcontrole arresteerde de politie een man die in het bezit was van een vervalst paspoort. Ook hier stelt de vreemdelingenpolitie een nader onderzoek in. Tot slot zijn nog een aantal personen met openstaande boetes en/of gevangenisstraf aangehouden. De actie maakt deel uit van een brede integrale aanpak op Rotterdam-Zuid. Daarin werken diverse organisaties zoals politie, OM en vreemdelingenpolitie samen om het woon- en leefklimaat te verbeteren.