Aanhoudingen bij verkeerscontrole Krimpen aan den IJssel

Aanhoudingen bij verkeerscontrole Krimpen aan den IJssel

Bij een verkeerscontrole in Krimpen aan den IJssel zijn woensdag drie aanhoudingen verricht, is cocaïne aangetroffen, ruim 100.00 euro aan openstaande belastingschuld geïnd en zijn 7 auto’s in beslag genomen.

Met behulp van een mobiele ANPR-camera werden de kentekens van alle Krimpen binnenrijdende auto’s gescand. Wanneer er aanleiding toe was, werden auto’s door motoragenten begeleid naar de controleplek aan de Albert Schweitzerlaan. Daar werd door de Belastingsdienst, RDW en politie een controle uitgevoerd op de auto, bestuurder en andere inzittenden.

Dat leverde bekeuringen op voor onder andere verlopen APK, gladde banden, rijden zonder rijbewijs en niet handsfree bellen. In één auto werd een dealershoeveelheid cocaïne aangetroffen verstopt in blikjes in de kofferbak. De twee inzittenden van deze auto zijn aangehouden.

In een andere auto zat een bestuurder die nog een gevangenisstraf van negen dagen open had staan. Ook hij is aangehouden. De belastingdienst inde 101.206,00 euro aan openstaande schulden en nam zeven auto’s in beslag.