Aanhoudingen bij onrust op hiphop feest Beurstraverse Rotterdam

Aanhoudingen bij onrust op hiphop feest Beurstraverse Rotterdam

De politie hield zondagochtend 30 juli vroeg drie personen aan toen een feestje aan de Beurstraverse uit de hand dreigde te lopen. Er stond een optreden voor een rapgroep gepland, waar teveel mensen op af waren gekomen. Toen bezoekers in de verdrukking kwamen en de sfeer omsloeg, grepen agenten in.

Drukte en onrust
Rond 3.00 uur zagen agenten hoe een enorme rij vanaf de Beurstraverse tot bijna aan de Meent stond te wachten om toegelaten te worden tot een optreden van een rapgroep. Sommige mensen bleken al meerdere uren in de rij te hebben gestaan. Op een gegeven moment drongen grote groepen mensen het pand waar het optreden zou plaatsvinden tegelijkertijd binnen. Vanwege een tekort aan beveiliging waren dit ook mensen zonder kaartje en gebeurde dit zonder dat bezoekers gecontroleerd werden. Dit maakte dat teveel mensen toegang kregen tot het gebouw.

Drie aanhoudingen
Meerdere personen kwamen hierdoor in de mensenmassa in de verdrukking. Ook ontstonden er diverse kleine vechtpartijtjes. De agenten besloten in te grijpen om te voorkomen dat er mensen gewond zouden raken en om de orde te herstellen. Een aantal personen gedroeg zich echter recalcitrant en weigerde gehoor te geven aan de bevelen van de agenten. Drie personen zijn hierop aangehouden, waarbij een van de verdachten zich hevig probeerde te verzetten en verbaal geweld gebruikte tegen de agenten. Een andere verdachte is tijdens de aanhouding in zijn been gebeten door een politiehond, toen hij weigerde mee te werken. De drie zijn ingesloten op het bureau om gehoord te worden.