Aanhouding schietpartij na achtervolging Hillelaan Rotterdam (video)

Aanhouding schietpartij na achtervolging Hillelaan Rotterdam (video)

Rond half drie kreeg de politie meldingen binnen van een mogelijke schietpartij in de omgeving van de Paul Krugerstraat in Rotterdam. Omwonenden hadden schoten gehoord en belden hierop de politie. De agenten ter plaatse stelden direct een onderzoek in.

Rond het tijdstip van de melding kwamen twee personen een cafe op de Hillelaan binnen en bedreigden daar het aanwezige personeel en de klanten met vuurwapens. Toen enkele van de bezoekers het cafe ontvluchtten werd er op hun geschoten. Ook buiten op straat werden nog enkele schoten gelost.

Toen gealarmeerde agenten ter plaatse kwamen zagen zij korte tijd later een man in een auto die aan het signalement van één van de verdachten voldeed. De verdachte is na een korte achtervolging op de Putselaan middels een zogenoemde Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) procedure uit zijn auto gepraat. De politie stelde direct diversen sporen veilig in de auto. Ook bij de verdachte werden eventuele sporen veiliggesteld door de politie. In het café aan de Hillelaan heeft de politie onderzoek ingesteld. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en daar ingesloten.