Aangehouden voor brandstichtingen

Aangehouden voor brandstichtingen

De recherche en de wijkpolitie van het district Waterweg-Noord heeft met de aanhouding van 5 verdachten ruim 20 brandstichtingen opgelost. Het vijftal wordt verdacht van het in brand steken van vooral campers en caravans, maar ook van een aantal auto's in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. In totaal zijn 23 aangiftes opgelost, die het afgelopen jaar zijn gedaan.

De brandstichtingen begonnen vorig jaar kort na de reeks branden in Frankrijk. Na een uitgebreid onderzoek door de recherche, sporen-onderzoek van de technische recherche, groot buurtonderzoek van de wijkpolitie, maar ook zeker dankzij informatie van bewoners en tips van getuigen, kwamen de verdachten in beeld.
De politie hield vier mannen, een 23-jarige Rotterdammer, een leeftijdsgenoot uit Vlaardingen, een 25-jarige Schiedammer en een 28-jarige man uit Vlaardingen aan. Ook arresteerden zij een vijfde verdachte, een 20-jarige vrouw uit Rotterdam.
De verdachten hebben de brandstichtingen bekend en gaven aan dat ze het uit een 'kick' danwel verveling deden. In een paar gevallen deed men dit vanwege een ruzie met de eigenaar van de auto. De schade loopt in de tienduizenden euro's.

De recherche zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat nog meerdere aanhoudingen worden verricht.