Aangehouden verdachte in verband gebracht met dodelijke schietpartij Burgemeester Meineszlaan Rotterdam

Aangehouden verdachte in verband gebracht met dodelijke schietpartij Burgemeester Meineszlaan Rotterdam

De 26-jarige Rotterdammer die dinsdag 26 januari werd aangehouden in een woning in Rotterdam-Zuid op verdenking van illegale wapenhandel, wordt ook in verband gebracht met een schietincident op de Burgemeester Meineszlaan in Rotterdam. Op donderdagavond 10 december 2015 kwam hierbij een 39-jarige man om het leven en raakte een 23-jarige man zwaar gewond.

Donderdagavond 10 december troffen agenten om kwart over 10 voor een huis aan de Burgemeester Meineszlaan een 23-jarige gewonde man uit Sint Maarten aan, de bewoner van dat huis. Binnen lag het lichaam van de 39-jarige René Francis Paul, die sinds 6 december bij hem logeerde. Hij was in Nederland om een vrachtwagen met een kraan te kopen. René Francis Paul en het gewonde slachtoffer kenden elkaar uit Sint Maarten waar Paul woonde.

In december van het afgelopen jaar werden een 23-jarige Rotterdammer en een 21-jarige man uit Lelystad aangehouden. Het team van rechercheurs dat onderzoek doet naar het ernstige misdrijf heeft aanwijzingen dat de dinsdagochtend aangehouden Rotterdammer betrokken was bij het schietincident. Hij is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De man werd dinsdag aangehouden met vier anderen. Bij doorzoekingen in woningen in Schiedam en Rotterdam werden zeven vuurwapens, waaronder drie Kalasjnikovs, gevonden. De andere vier werden in Schiedam aangehouden. Van hen is er een vrijdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Deze vier worden niet in verband gebracht met het schietincident in Rotterdam.