Aangehouden na carjacking

Aangehouden na carjacking

Twee 21-jarige Rotterdammers zijn zaterdagavond rond 23.30 uur aangehouden voor carjacking. Het tweetal had kort ervoor, een 20-jarige inwoner uit Vlaardingen mishandeld en van zijn auto beroofd op de Couwenburg.

Het slachtoffer reed samen met zijn 18-jarige vriendin op de Couwenburg in de richting van het tunneltje. Hier kreeg hij woorden met de inzittenden van een andere auto, over wie er eerst mocht passeren. Het slachtoffer reed vervolgens door en stopte op de Couwenburg. Hier kwam de bestuurder van de andere auto ook naar toe waarna de Vlaardinger door het openstaande raam hard in zijn gezicht werd geslagen. Na een aantal fikse klappen was het slachtoffer in staat om de auto te verlaten waarna hij wegrende. Zijn passagiere werd eveneens door een van de carjackers uit de auto gesleurd waarna de auto werd meegenomen.

Het slachtoffer liep vervolgens naar de Pompenburg waar hij surveillerende agenten aansprak. Die namen het slachtoffer mee in de auto waarna een onderzoek in de omgeving werd ingesteld. Hierbij werd de auto van het slachtoffer met daarin een verdachte aangehouden op het Burgemeester Meineszplein. De andere verdachte, die in een auto achter de gestolen auto reed, werd eveneens aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor nader verhoor.