Aangehouden mannen Topsportcentrum verdacht van oplichting

Aangehouden mannen Topsportcentrum verdacht van oplichting

De beide mannen die gisteravond zijn aangehouden in het Topsportcentrum in Rotterdam worden verdacht van oplichting. De twee, een 37-jarige Rotterdammer en een 26-jarige man uit Utrecht, zijn gisteren aangehouden nadat zij volgens de organisatie van een volleybaltoernooi opvallend gedrag vertoonden. 

Zo hadden zij soms wel en dan weer geen contact met elkaar en hadden beiden een zogenaamd ‘oortje’ in. Beide mannen droegen traditionele kleding. Eén van de deelnemende teams was afkomstig uit Israël. Agenten vroegen de mannen naar hun identiteitsbewijs, maar dat hadden zij niet bij zich. Daarop zijn de mannen aangehouden en meegenomen voor verhoor. 

Door de organisatie is het toernooi op dat moment afgelast. De politie heeft vervolgens het zekere voor het onzekere genomen en een uitgebreid onderzoek in het pand ingesteld. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van een speurhond. Er werd niets aangetroffen. Wel ontstond uit het gedrag van de mannen het vermoeden dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn geweest van oplichting, hier vind nog nader onderzoek naar plaats. De afgelaste wedstrijd tussen Polen en Israël is alsnog gespeeld welke Polen won.