A12 uren dicht na ongeval

A12 uren dicht na ongeval

Rond 15.45 uur gebeurde er een groot ongeval (Grip 1 situatie) op de A12 richting Den Haag ter hoogte van Gouda. Hierbij waren 11 voertuigen betrokken. Diverse inzittenden raakten gewond, waarvan 5 personen werden vervoerd naar het ziekenhuis.

 

Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse waaronder ook het SIGMA-team. Een SIGMA-team is onderdeel van een Geneeskundige Combinatie en opereert onder de verantwoordelijkheid van de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). In het dagelijks taalgebruik spreekt men van SIGMA-teams waarvan er op dit moment 49 zijn in Nederland. Het voornaamste doel van een SIGMA-team is het logistiek en medisch ondersteunen van de andere onderdelen van de Geneeskundige Combinatie (Gnk-C): het Mobiel Medisch Team (MMT) en de zogenaamde AMBU-teams.

Vanwege het ongeval was de rijbaan richting Den Haag volledig afgesloten voor alle verkeer tussen Reeuwijk en Gouda. Ter hoogte van knooppunt Oudenrijn was een omleiding ingesteld. De weg was tot ongeveer 20:00 uur afgesloten voor onderzoek en opruimwerkzaamheden.