78 kilo illegaal vuurwerk in woning Oude Westen Rotterdam

78 kilo illegaal vuurwerk in woning Oude Westen Rotterdam

De politie heeft woensdagavond 78 kilo illegaal vuurwerk gevonden in een woning van een 23-jarige Rotterdammer. De vondst werd gedaan in een woning in het Oude Westen van Rotterdam. Het vuurwerk bestond uit diverse cakes. Dit zijn dozen met daarin een veelvoud aan kokers gevuld met vuurwerk. Sommige cakes wogen zo'n vijftien kilo per stuk. In de woning lag ook een Celebration Cracker, beter bekend als een 100.000 klapper. Ook vonden de agenten pakketten siervuurwerk met illegale fonteinen, cakes en kaarsen. De man is aangehouden en het vuurwerk is na in beslag name vernietigd. 

Een consument mag maar vijfentwintig kilo legaal vuurwerk in het bezit hebben. Dit mag ook buiten de verkoopdagen om, maar dan moet het op een veilige plaats liggen. Ook moet deze plaats niet toegankelijk zijn voor publiek.

De politie roept op om te melden wanneer u denkt dat er illegaal vuurwerk ergens ligt opgeslagen. Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Sommige vuurwerksoorten hebben een kracht gelijk aan explosieven. Bij onjuiste opslag of een woningbrand zijn de gevolgen niet te overzien. Wanneer u weet of vermoedt dat er ergens illegaal vuurwerk ligt opgeslagen of dat het verhandeld wordt, vraagt de politie dit te melden via 0900-8844 of via M. 0800-7000.