79 aanhoudingen bij rellen in centrum Rotterdam nadat Feyenoord finale Conference League verliest (video)

In het centrum van Rotterdam heeft de politie in totaal 79 aanhoudingen verricht bij rellen nadat Feyenoord de finale van de Conference League had verloren.

In aanloop naar en tijdens de wedstrijd was het druk maar gezellig in het centrum van Rotterdam. Op diverse locaties stonden grote schermen waarop de wedstrijd massaal werd bekeken.

Kort nadat de wedstrijd was afgelopen vertrokken de meeste supporters teleurgesteld naar huis. Een grote groep supporters bleef nog in het centrum en de sfeer sloeg om. De politie heeft diverse charges moeten uitvoeren en werd bekogeld met glazen en stenen. Meerdere waterwerpers, andere ME voertuigen en en politiepaarden werden ingezet om de rust te laten terug keren.

In totaal zijn hierbij 79 aanhoudingen verricht. Een dag later zitten vier personen nog vast. Op diverse locaties zijn vernielingen aangericht en winkelruiten gesneuveld. Twee agenten zijn gewond geraakt door een gegooid glas en een steen, zij zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De exacte omvang van de schade wordt nog in kaart gebracht.

0t6Dn2.jpg

Avltk3.jpg

YBIS91.jpg

TbGH3q.jpg

dReYCk.jpg

xNYEat.jpg

6ULpQ2.jpg

tSLaqm.jpg

fhtMFu.jpg

xAsS2r.jpg

vlx8rW.jpg

Da3slj.jpg

ZIFSJA.jpg

e2GCpj.jpg

gd2Ngi.jpg