70-jarige Rotterdammer aangehouden vanwege moord John Wassink

70-jarige Rotterdammer aangehouden vanwege moord John Wassink

In het onderzoek naar de gewelddadige dood van de destijds 45-jarige Roosendaler John Wassink heeft de politie dinsdagmorgen 24 maart 2015 een 70-jarige Rotterdammer in een woning in Rijsbergen als verdachte aangehouden. Het stoffelijk overschot van het slachtoffer werd op maandag 28 juli 2014 aangetroffen in het Markkanaal.

Er vinden vandaag ook drie doorzoekingen plaats in respectievelijk Roosendaal, Rijsbergen en Rotterdam. In de Brabantse plaatsen wordt ook een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

Verpakt stoffelijk overschot

Maandagmiddag 28 juli 2014 werd op aanwijzing van een schipper in het Markkanaal nabij Terheijden een verpakt stoffelijk overschot uit het water gehaald. De politie formeerde direct een Team Grootschalige Opsporing. Tijdens de sectie bleek dat de man door vuurwapengeweld om het leven was gekomen. Zijn identiteit werd snel vastgesteld. Het bleek te gaan om de 45-jarige John Wassink uit Roosendaal. Hij had een autohandel aan het Spectrum en woonde in een stacaravan op het terrein. Medewerkers van de technische recherche vonden in de woonwagen bloedsporen.

Opsporingsprogramma's

In Bureau Brabant en Opsporing Verzocht werd uitgebreid aandacht aan de moord besteed. Er kwamen elf tips binnen. Door intensief tactisch en technisch recherche onderzoek kwam een 70-jarige Rotterdammer als verdachte in beeld. Hij is de vader van de vriendin van het slachtoffer. Hij werd vanmorgen in een woning in Rijsbergen met toestemming van de officier van justitie aangehouden.