7-jarige Rowan beleeft een uniek middagje achter de schermen bij de Politie Rijnmond Oost

7-jarige Rowan beleeft een uniek middagje achter de schermen bij de Politie Rijnmond Oost

Enige tijd geleden ontvingen agenten van de politie Rijnmond-Oost via de post een brief van de 7-jarige Rowan uit de Rotterdamse wijk Zevenkamp. In zijn brief, welke was voorzien van een mooie tekening, schreef hij: “Beste agent. Ik hou mijn spreekbeurt over de polisie. Mag ik een keer bij u op het buro komen kijken? Groetjes, Rowan” Ja, Rowan daar vraag je wat!

Een kijkje achter de schermen in een politiebureau dat vol in bedrijf is, met veel politieagenten die aan het werk zijn en uiteraard ook met echte boeven die binnen komen of achter slot en grendel zitten, is nogal wat. De originele brief van Rowan had de agenten wel verrast en uiteraard wilden ze hem graag behulpzaam zijn bij zijn spreekbeurt. De agenten deden een goed woordje voor Rowan en mochten voor hem een eenmalige uitzondering maken. We nodigden hem op zijn vrije woensdagmiddag uit voor een uniek kijkje achter de schermen van het politiebureau in Capelle aan den IJssel. Op de dag waarop de agenten Rowan ontvingen bleek dat hij al een flink aantal vragen had voorbereid. Zo wilde hij alles weten over het uniform, de politievoertuigen en de verschillende dieren die bij de politie werken. Ook was hij erg benieuwd hoe een cel er van binnen uit zag en welke verschillende afdelingen er allemaal bij de politie zijn. Nadat hij op al deze vragen antwoord had gehad was het tijd om eens rond te kijken in het politiebureau. Natuurlijk moest Rowan tijdens zijn tocht door het bureau niet te veel opvallen. Daarom kreeg hij een politiejas en een politiepet op.

Tijdens zijn tocht door het bureau dachten veel politieagenten dat Rowan een nieuwe collega was en zo werd hij dan ook ontvangen. Ze vertelden dat Rowan net in opleiding was en vandaag zijn eerste kennismaking had. Tijdens zijn kennismaking leerde hij onder andere hoe vingerafdrukken werden genomen, hoe een boevenfoto wordt gemaakt en hoe de zwaailichten en de sirene van een politiebusje werken. Maar vooral kon hij ook uitvinden wat voor materialen er allemaal in een politiebusje liggen en waarvoor die worden gebruikt.

Nadat de agenten alle vragen die Rowan kon verzinnen hadden beantwoord hadden ook zij nog een vraag aan hem en dat was… “Wat wil jij later worden Rowan?” Die vraag hoefden de agenten na deze middag eigenlijk niet meer te stellen. “Politie!” klonk het met een grote glimlach op zijn gezicht.  Rowan, veel succes met de spreekbeurt, dat gaat vast helemaal goed komen! Tot snel op de politieacademie!

(Tekst: Mark & Jordy van Politie Rijnmond-Oost.)